14 Tipp a Borsmenta Illóolaj Alkalmazására

14 Tipp a Borsmenta Illóolaj Alkalmazására
Könnyen alkalmazható tanácsok, trükkök, hogy a lehető leghatékonyabban használd a borsmenta illóolaj jótékony hatásait.

Számos illóolajunk közül a borsmenta az egyik legsokoldalúbb illóolaj, mivel kevés olyan egészségügyi probléma van, amire ne jelentene megoldást.

A borsmenta az egyik legrégebbi európai gyógynövény, már az ősi Kínában, Görögországban és Egyiptomban is előszeretettel alkalmazták. Az illóolajat a növény leveléből gőzöléses desztillálással állítják elő. Legfontosabb hatóanyagai a mentol és menton. a legtöbb jótékony hatása ezekhez köthető,

A zsíros bőr, az eltömődött pórusok legnagyobb ellensége az illóolajos gőzölés, ami nem csak a bőrt hanem a tüdőt is tisztítja, sőt influenza járvány idején elpusztítja a kórokozókat.

Best essential oils for beauty care.

Tisztítsd meg az arcodat minden sminktől és szennyeződéstől, majd a felforralt vizet töltsd egy tálba, majd tedd egy stabil asztalra, vagy székre és hagyd kicsit hűlni. 

Amint már el tudod viselni a hőmérsékletet, csepegtesd bele az illóolajokat, hajolj fölé és boríts egy törölközőt, vagy plédet a fejedre, hogy bent tartsd a gőzt.

A kezelést 10-15 percig vagy a vízkihűléséig érdemes folytatni. Ezt követően jöhet mély tisztítás, vagy a hidratálás a bőrtípusodnak megfelelően, ám a nyomkodást inkább hagyd kozmetikusra.

Végül langyos, vagy hűvös vízzel öblítsd át a bőrödet, hogy összehúzd a pórusokat.
A gőzölést hetente egyszer megismételheted.

Terpének főleg metil-acetát(50-70%), mentol-észter(5-20%), menton(7-25%) és mentofurán(2,5-5%) melett jazmon, cineol, piperidon, fellandrén, neomentol, izomenton, mentofurán, limonén, pulegon α- és β-pinén, β-kariofillén és germakren.

Komment szekció

Scentimeter Aromaterápia

V.I.P. Klub

10% Kedvezmény Első Vásárlásodból

Tips - Tricks - Advice - Exclusive Product Tests - Discounts

Become a Scentimeter V.I.P Member and your first purchase
We give a 10% discount!