A Rozmaring Illóolaj Top 8 Jótékony Hatása

Könnyen alkalmazható tippek, trükkök és tanácsok, hogy a lehető leghatékonyabban használd a rozmaring illóolaj jótékony hatásait.

A Legjobb Memóriajavító: Rozmaring Illóolaj

Közismert, egyike a népi gyógyászatban leggyakrabban felhasznált gyógynövényeknek.

A Földközi-tenger térségében őshonos  a rozmaring (Rosmarinus officinalis)  fás szárú, örökzöld, illatos, tűszerű levelekkel és apró fehér, rózsaszínű, lila vagy kék virágokkal.

A sötétzöld levelű növény az egészségre gyakorolt számos pompás hatásáról közismert: javítja a memóriát és a közérzetet, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító, védi az immunrendszert, serkenti a vérkeringést, méregtelenít, védi a szervezetet a bakteriális fertőzésekkel szemben, késlelteti az öregedést, továbbá gyorsítja számos bőrbetegség gyógyulását.

A Rozmaring Illóolaj Top 8 Jótékony Hatása

#1 Tipp: Legjobb memóriajavító

Rozmaring illóolaj inhalálása 75%-kal javíthatja a memóriát és fokozhatja az intelligenciát, valamint a koncentrálóképességet.

#3 Tipp: Gyomorfertőtlenítő

Kifejezetten hatásos a gyomrot támadó bakteriális fertőzésekkel szemben. Gátolhatja gyomorfekélyt okozó H. pylori baktérium kialakulását.

#2 Tipp: Hatékony Stresszoldó

A jellegzetes illata javítja a hangulatunkat, kitisztítja az elménket és a gondolatainkat. Enyhíti a stresszt és a szorongást.

#4 Tipp: Serkenti a vérkeringést

Serkenti a vörösvérsejtek termelődését és a vérkeringést. Fokozza a test oxigénellátását, valamint elősegíti a sejtek tápanyaghoz jutását.

Aktivizáló Rozmaring Illóolajos Fürdő

A zsíros, korpásodásra hajlamos haj a túl sok mosástól csak még rosszabb állapotba kerülhet, ezért érdemes egy  hatékony hajpakolást bevetnünk.

Hozzávalók

Elkészítése

A 10-15 csepp rozmaring illóolajat keverjük el az 1 evőkanál olívaolajjal, majd forraljuk fel 1 l vízben. Hagyjuk 15 percig állni, majd szűrjük le, és öntsük a főzetet a fürdővízhez. Vegyünk 15 -30 perces fürdőz és mélyen lélegezzük be az illatos gőzt.

#5 Tipp: Immun-rendszererősítő

A rozmaring illóolaj antioxidáns és gyulladásgátló  komponensei az immunrendszert veszélyeztető, a szervezetet károsító különböző betegségekkel és kórokozókkal veszik fel hatékonyan a harcot.

#7 Tipp: Szájvíz újragondolva

Természetes antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően a pár csepp rozmaring illóolaj a szájvízbe cseppentve, segít megszüntetni a kellemetlen szájszagot és felfrissíti a leheletet és megőrzi a szájüreg egészségét.

#6 Tipp: Természetes Fájdalomcsillapító

A rozmaring illóolaj egyik legközismertebb felhasználási célja a migrén megszüntetése. Enyhíti a migrénes tüneteket, ha ultrahangos párologtató segítségével orron át belélegezzük a rozmaring aromás illatát.

#8 Tipp: Immunrendszer erősítő

A rozmaring antioxidáns, gyulladásgátló és antikarcinogén aktív komponensei az immunrendszert veszélyeztető különböző betegségekkel és kórokozókkal veszik fel a harcot, mintegy másodlagos védelmi vonalat képeznek a szervezet saját immunrendszere mögött.

Rozmaring Illóolaj Hatóanyagai

Hivatalosan a rozmaring illóolaj főbb alkotórészei az eukaliptol (17-44%) a kámfor (10-20%) az α-pinén (10-25%) és a borneol.
  • Eukaliptol 44-17% 44-17%
  • α-piné 25% 25%
  • Kámfor 20% 20%

A szerzőről

“Sári György vagyok a Scentimeter Aromaterápia weboldal elkötelezett webfejlesztője. Hétről-hétre készülünk újabb és újabb cikkekkel aromaterápia témában, hogy mindig hatékonyan és biztonságosan használhassátok a a természetes illóolajak jótékony hatásait.”

György Sári

CEO, Scentimeter

További Cikkeink

Which One to Use? Cold or Warm Humidifer?

The water vapor produced by the hot and cold evaporator creates a completely different feeling, behaving differently in the airspace and affecting your everyday life.

7 Simple Advice for our Orange Essential Oil

Easy to use tips, tricks and tips to make the most of the benefits of orange essential oil.

The Top 8 Beneficial Effects of Rosemary Essential Oil

Easy to use tips, tricks and tips to make the most of the beneficial effects of rosemary essential oil.

11 Tips for Using Our Tea Tree Essential Oil

11 Easy to use tips, tricks and tips to make the most of the benefits of tea tree essential oil.

14 Tips for Use of Peppermint Essential Oil

14 easy-to-use tips, tips and tricks to make the most of the beneficial effects of peppermint essential oil.

10 Stunning Effects of Lemongrass Essential Oil

A Citromfű Illóolaj 10 Elképesztő Hatása Könnyen alkalmazható tanácsok, trükkök, hogy a lehető leghatékonyabban használd a citromfű illóolaj jótékony hatásait. Harc az Influenzával A citromfű illóolaj a szárított citromfűből gőzdesztillációval kerül kivonásra. Gyakran...

© 2018-2019 Scentimeter | Webdesign: Web&Design

5% Discount
5% Discount
10% Discount
5% Discount
10% Discount
20% Discount
5% Discount
10% Discount
5% Discount
15% Discount
5% Discount
10% Discount
Spin the wheel for sure prizes
Enter your email address and win up to 20% DISCOUNT!
Regulations:
  • E-Mail per game title or qualifier.
  • Cheaters are excluded from the game.

Become a Scentimeter Club Member and receive a 20% Discount from Your First Order!

Get the first of our latest products, VIP offers and exclusive weekly promotions!

Privacy Policy

Welcome to Scentimeter Club Members, we will send you exclusive offers soon.